Marian Vijoi s-a născut în Constanța, la 19 octombrie 1976. Artistul le este recunoscător și acum părinților, mama Eugenia și tatăl Florea, pentru copilăria pe care i-au oferit-o la malul mării, o copilărie plină de peripeții și năzdrăvenii, luminată mereu de iubirea celor care l-au adus pe lume.

Pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la bunicul patern, originar oltean, din Vlașca, Teleorman, care apoi s-a stabilit în Dobrogea. Acesta era violonist. În prima parte a vieții sale a cântat pe tot cuprinsul Olteniei, ca apoi să aducă tradiția melosului teleormănen în Dobrogea.

Dintotdeauna, Marian Vijoi a avut-o ca model și idol pe Maria Ciobanu, ale cărei piese din repertoriul folcloric oltenesc le cânta de mic copil. Atunci a început visul lui, de a cânta alături de Ciocârlia muzicii populare românești. Iată că în prezent acest vis a devenit realitate și Marian are deja două duete cu Maria Ciobanu, realizate în 2016, odată cu lansarea primului său album. Cele două melodii interpretate alături de Maria Ciobanu – care se regăsesc pe album – sunt “Am văzut măicuța mea” și “Uite ulița e plină”. Aceste duete au fost cântate de cei doi artiști în multe spectacole, iar visul copilăriei lui Marian a căpătat contur grație artistei sale îndrăgite.

Marian a cântat cu orchestrele Lăutarii din Chișinău, dirijor Nicolae Botgros. A colaborat și a imprimat compact discul său alături de ochestra Mugurel din Chișinău, dirijor Ion Dascăl. A cântat cu orchestra Doina Argeșului, sub bagheta lui Virgil Iordache, și cu orchestra Radio România, avându-l ca dirijor pe Adrian Grigoraș.

Marian are înregistrări la Electrecord, prima casă de discuri înființată în România, și la Eurostar. A participat și este invitat frecvent la maoritatea posturilor de televiziune naționale, dar și la cele locale, din România, cum ar fi: Antena 1, Antena Stars, Favorit, Etno TV, Realitatea TV, Inedit TV, Antena 1 Constanța.

De când a început viața artistică, Marian se împarte între România și Italia, având multe colaborări pentru evenimente și spectacole folclorice, atât în România, cât și în alte țări din Europa. A cântat acasă, a cântat în Italia (la Roma, Florenza, Foggia), în Ucraina (la Cernăuți), Moldova (la Chișinău), Franța (la Paris).

Marian este o persoană sensibilă, care se emoționează mereu în fața publicului și reușește să transmită pasiunea sa pentru muzică. El își iubește foarte mult familia, soția și cele două fiice, alături de care trăiește de 20 de ani în Italia. Cariera muzicală a început-o în 2014, cu o primă imprimare la Electrecord și o apariție la TVH, cu melodia “Rău îmi pare după lume”.